İçeriğe geç

Yardım Merkezi

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Sıkça Sorulan Sorular

Artık yardımcı olacağını umduğumuz bir SSS listemiz var
daha yaygın olanlardan bazılarına cevap veriyoruz.

1. İşitme cihazlarının SGK ödemesi ne kadar?

Yetişkinler için Yapılan Ödeme Miktarı: 18 yaşını doldurmuş yetişkin hastalar için ödenecek SGK Katkı payı çalışma durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir.

18 Yaş ve Üzeri İçin SGK İşitme Cihazı Ödemesi

Emeklinin Kendisi İçin: 3028 ₺
Çalışanlar İçin: 2422,40 ₺

13-18 Yaş Arası İçin SGK İşitme Cihazı Ödemesi

EMEKLİ VELİ : 4542 ₺
ÇALIŞAN VELİ : 3633,84 ₺

5-12 Yaş Arası İçin SGK İşitme Cihazı Ödemesi

EMEKLİ VELİ: 4844,80 ₺
ÇALIŞAN VELİ: 3875,84 ₺

0-4 Yaş Arası İçin SGK İşitme Cihazı Ödemesi

EMEKLİ VELİ :5450,40 ₺
ÇALIŞAN VELİ : 4360,32 ₺

2. İşitme cihazları kaç yıl garantili?

Merkezimizden alacağınız bütün işitme cihazlarının 2 yıl garantisi vardır.

3. Cihazımı ne kadar süre ayarlatabilirim?

Merkezimizden satın alacağınız işitme cihazınızı ömür boyu merkezimizden ücretsiz bir şekilde ayarlatabilirsiniz.

4. Kulak arkası ve kulak içi cihazlardan hangisini tercih etmeliyim?

Kulak içerisine yerleştirilen işitme cihazları, kişinin kulak ölçüsüne göre özel yapılan, tek parçadan oluşan (hoparlör, mikrofon, işlemci ve pil bir arada) cihazlardır. Kulak kanalına yerleştirilir. Kulak arkası işitme cihazları kişinin kulak ölçüsüne göre özel yapılan kulak kalıpları ya da kubbe (dome) ile kullanılan cihazlardır. miniRite cihazlarda mikrofon, işlemci ve pil kulak arkasındaki ana gövdede bulunurken, hoparlör kulak kanalında yer alır. BTE cihazlarda mikrofon, işlemci, pil, hoparlör kulak arkasındaki ana gövdede bulunur. Çevreden alınıp işlenen sesler kulak kalıbı aracılığıyla kulak yoluna verilir.

Hastanın yaşı, yaşam tarzı, işitme kaybının seviyesi, bağlantı seçeneklerine ihtiyacı, kulak akıntısının olup olmaması, kulak kanalının yapısı, estetik tercihler ve el becerisi işitme cihazı seçiminde göz önünde bulundurulmalıdır.

5. İşitme kaybımın az olduğu söylendi. İşitme cihazı kullanmam gerekiyor mu?

Her durumda olduğu gibi işitme cihazı uygulamasında da erken tanı ve müdahale çok büyük önem taşımaktadır. Var olan işitme kaybınızın derecesi az bile olsa, duymanız gereken sesleri tam olarak duymamanız, gürültüde ve kalabalık ortamlarda yapılan konuşmaları anlamamanıza, kaçırmanıza neden olabilir. Tam olarak duyulmayan sesler beyin tarafından algılanmadığı için zamanla bu sesleri unutmaya başlarsınız. İleriki zamanlarda cihaz kullansanız dahi unutulan seslerin ve anlama yeteneğinin yerine konması çok zordur. Bu sebeple, işitme kaybınız varsa en erken zamanda işitme cihazı kullanarak bu kaybın önüne geçilmeli ve sesleri tam olarak duymaya devam etmelisiniz.

6. İşitme cihazı kulağı tembelleştirir mi?

Halk arasında sıklıkla duyulan bu bilgi kesinlikle yanlıştır. Duyma ve anlamamızı sağlayan beyin uyarılmadığı ve sese maruz kalmadığı zamanlarda zayıflar, tembelleşir ve işitme , anlama yeteneğini kaybeder.Bunun önüne geçmek için tüm sesleri duymaya devam etmeniz gerekir.

7. Neden çift taraflı işitme cihazı kullanmam gerekiyor. Tek kullansam olmaz mı?

İşitme, tıpkı görmek gibi çift taraflı  bir beyinsel aktivitedir. Sesin yönü ve kaynağını belirlemek için çift taraflı işitebiliyor olmak çok değerlidir. Beyniniz, duyduğunuz sesleri iki taraftan alarak işlediği için çift taraflı dinleme sayesinde; seslerin kaynağını daha iyi belirler, uzaktaki sesleri daha rahat duyar, gürültülü ortamdaki konuşmaları daha net duymanızı sağlar. Böylelikle işitme cihazlarınızdan optimum faydayı görürsünüz. Bir kulak ile yaptığınız dinleme ve anlama yükünü, her iki kulaktan gelen ve doğal yapıyı taklit ederek sunan işitme cihazlarınız sayesinde daha az yorulursunuz.

8. Gürültülü ortamlarda konuşmayı anlamakta güçlük çekiyorum, İşitme cihazı anlamama yardımcı olur mu?

Arka planda sizi rahatsız eden sesleri azaltabilen ve anlamanızı kolaylaştırabilen cihazlar mevcuttur. Kaybınıza en uygun modeli seçmek için Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

9. İşitme cihazları, işitme kaybını tedavi eder mi?”]İşitme cihazları mevcut işitme kaybınıza kalıcı tedavi sunmaz. Çevrenizdeki sesli uyaranları konuşmaları, gürültüleri duymanız gerektiği gibi duymanızı sağlayarak sözel ve işitsel iletişiminizi yeniden kurup geliştirmenize olanak sunar.

10. İşitme cihazımı günde kaç saat takmam gerekiyor?

İşitme cihazlarınızı sabah kalktığınız zaman takıp gece uyuyacağınız vakte kadar banyo-duş gibi durumlar haricinde aktif olarak kullanmanız önerilmektedir. İşitme cihazınızı kullanmadan önce kulağınızın kuru olduğundan emin.

Phone icon
Hemen Ara
WhatsApp icon
Whatsapp Hattı